June 1, 2014

Fake Friend !





Assalamualaikum ?
Fake friend ? oh ya, niat iqa update entry pasal " fake friend " nie bukan nak kutuk atau mengata dekat kawan iqa sendiri.
Tapi mesti korang sendiri pon pernah ada " fake friend " dalam kalangan kawan2 korang , dak pon kawan  baik korang sendiri yang naye korang an3 ?
Memang sakit hati ni kalau kita tahu kawan baik sendiri yang suka cakap belakang pasal kita dekat kawan2 lain an ?
Tapi iqa memang tahu kawan2 iqa sendiri pon suka umpat belakang iqa.
Macam mana iqa tahu ?
Iqa dah boleh syak melalui pandangan mata dorang, bila tengok iqa datang mesti dorang akan kelam kabut.
Then, time iqa ada sebelah pon dorang sempat lagi berbisik.
Dalam hati " ingat aku tak tahu ka yang korang umpat aku. telinga aku belum pekak lagi "

Minggu lepas masa kelas tambahan kunci motor iqa hilang.
Tapi Alhamdulillah ada sorang makhluk Allah swt yang baik hati dah temukan :)
Mesti kita gelabah tak senang duduk barang kita hilang.
Apalagi tu kunci motor mak, kalau tak jumpa jgak boleh mati iqa T.T
Masa tengah kelam kabut cari kunci motor, Si Z bisik dekat Si I dekat belakang.
Katanya " padan muka. balasan ! "
What ??? balasan apa ?? apa yang aku dah buat dekat korang ? :(
" dalam hati hanya Allah swt je yang tahu "
Korang bukan reti nak tolong. Tengok saja time kawan tengah susah.
Ok.

Wahai Si Z kawan baik aku ?
Aku tahu kau tak suka aku.
Sebab ?
Kau pernah kata dekat library " Aku benci mung "
Dalam hati aku " Yerr. Aku tahu dahh -.- "
Tak tipu , sebab kau mengaku dekat ramai kawan2 yang lain.
Wahai Si Z kawan baik aku ?
Dulu kau pernah cakap " Ehh , mung gi la jambori. biar aku masuk top10 hahahhaaaa *kau gelak pontianak "
Si M pon cakap dekat kau " Weh , dok baik la mung ni. dose jadi kawan "
Aku " diamm je * tapi dalam hati aku panas macam kawah gunung berapi yg nak meletoss tapi tipu ja :D "
Tak tipu , sebab kau mengaku dekat ramai kawan2 yang lain jgak.
Wahai Si Z kawan baik aku ?
Time lawatan hari tu kau asyik tengok je dekat aku dengan pandangan " tak puas hati " kau tu.
Kenapa ? kau nak gaduh eh ? :3
Time dekat taman , aku perhati gerak geri kau macam " Perempuan gediks yang berlagak alim/warak depan lelaki.
Kenapa ?
Dulu kau pernak ceramah like ustazah dekat aku yang kau tu " tak msj pon dengan lelaki " "kalau msj dengan lelaki nie dicop perempuan gelenya " " aku dah solat sekarang nie " "pakai inner smapai ke jari " "pakai stokin sampai ke lutut "
Sekarang ?
Kau " melompat lompat dekat taman depan jantan " like kanak2 riang yang tak pernah jumpa taman mainan.
Kau tak sedar ke yang lelaki2 tu duk perhati kau ? kau tak pernah rasa " MALU " ke ?
Wahai Si Z kawan baik aku ?
Kadang2 mulut kau like nenek kebayan.
Kenapa ?
Sebab kau selalu mengata buruk2 dekat orang tapi hakikatnya kau pon sejenis cam kau kate dekat orang jgak.
Alahai.
Mohon cermin diri dulu k :3

Duhai Si Z ?
Aku tahu kau jeles dengan aku sebab aku selalu maju selangkah dari kau.
Kenapa ?
Sebab aku tak busuk hati like kau :P
Duhai Si Z ?
Aku tahu kau nak sangat tengok aku jatuh ?
Kawan ?
Kenapa hati awk sangat busuk ? :(
Tak pela. Nanti kita tengok result pertengahan eh ? :)
Duhai Si Z ?
Aku nak bagitahu " Dosa yang awak umpat orang tu Allah takkan ampun selain orang yang awak umpat sendiri yang maafkan awak "

Wassalam...




2 comments:

  1. hmm fake friends are like cadbury..hmm sabar okay..I do have fake friends, they are just jealous towards us ;)

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D