June 9, 2014

Char Kuey Tiaw Buatan Sendiri


Assalamualaikum ?

Selamat malam beta ucap kan ? hekhek. *perasan raja. Maaf ye nak ganggu malam korang sikit. Pernah makan char kuey tiaw ? Pernah masak tak ?? mesti jarang2 je yang pernah masak an ?? huhu. Tapi kalau yang pandai masak pon mesti yang dah terror dalam masak memasak nie. Aku pulak ? masih budak baru nak berjinak dengan dapur. ehhhh, jangan salah paham. Yang asas2 tuh suma aku boleh goreng sampai hangus dah. Cuma yang berat2 like lauk pauk yang susah2 je aku kureng mahir lagik. hihihi *TERlari dari tajuk pulak

Okey , berbalik kepada cerita beta malam nie. Al kisah tadi beta dan hulu balang dan dayang2 dan beta masak the Char Kuey Tiaw. Dan hasilnya_______




Tu dia.. tu diaa..
Nampak macam tak berapa menjadi kan ? Tapi bile dah masuk mulut. Tu sume tolak tapi dan yang penting rasa dia memang Perrrrrrrhhhhhh. hahaha
Tapi takde la perhh sangat pon. huhu. Nie last trying yang aku buat. Dan yang last nie masin TERlampau. First trying buat tak rasa masin pon and second trying boleh2 laaa. Dan yang last sekali memang boleh naik darah masin kalau makan nie ;P Yang pasti memang masin. Maybe sebab dayang dan hulu balang yang makan dulu tu cakap tawar then aku punyalah tambah sikit garam lagi. Menyesal pulak tak makan yang first & second buat tu..Kesian dekat mak makan yang masin nie :(

One more, tak kire la apa jenis masakan, siapa yang masak " Kuey Tiaw " sekali pon ia tetap makanan feberet aku. weheeeee. Nie buat pon sebab mulut nie dah tak tahan nak menahan Char Kuey Tiaw. So better aku wat sendiri jelaa. Daripda beli kat kedai sikittt jer aku makan pon tak kenyang. hoho. Resepi nie aku mintak pak google yang carikan.

#sori my english unwell.
wassalam..



1 comment:

  1. eh sama la.. faveret gak.. nampak sedap je..

    alhamdulillah rezeki ble datang jangan dilepaskan.. rezeki depan mata jangan ditolak.. makan.. yang penting ia halal..

    salam perkenalan.. sedang meluaskan kawan blogger

    oleh
    http://bisikan-hati-mizzi.blogspot.com

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D