June 6, 2014

Air Habis Dulu Sebelum Makan.


Assalamualaikum ?

Selamat malam belake ? Sebenarnya aku tak tahu nak bagi tajuk ape untuk entri nie ? So aku buat jelaa " Air habis dulu sebelum makan " Maksud aku , aku nie ade sejenis penyakit suka minum air sampai habis dulu sebelum aku habiskan makanan. Tapi donno la itu satu penyakit or tak tapi aku rasa bukan penyakit kot sifat aku yang dah cenggini sejak azali lagi kot. huhu. Seseja takdak penyakit pi cari penyakit.

Aku nak tanya pendapat hangpa suma adakah boleh aku minum air sampai habis dulu sebelum aku habiskan makanan tuh ? *bebelit soklan. Haa yelaa, bila dahaga ke pedas ke memang la pi belasah air dulu sampai habis. Tapi aku pelik sikit, tak pedas dahaga pon still baham air dulu jgak. Aku bukan apa? cuma time2 makan dengan kengkawan dekat kantin aku perhati kawan2 aku suma makan dulu sebelum minum air. Aku ? tinggal air batu je golek2 dalam gelas sedangkan gelas orang lain still berisi penuh dengan air lagi. Rase malu pon de gak =.=

Aku terpikiaq la, Si Izyan (kawan) pernah cakap dekat aku kalau minum air dulu akan buat perut kita jadi " buncit " ?? adekah benor tu ?? Then betol ke makan dulu lepas tu minum air, nie sunnah nabi ? hrmmm.. kalau betol nanti kena amalkan selalulah =D

Ok laa, bantal mushukk aku dah calling2. So i wanna to sleep.
*harap takde orang utara yang baca entri nie. hihiii


5 comments:

Thanks for leave your comments :D