March 8, 2014

Kat Udara Pon Bahaya Jugak ??


Assalamualaikum ??
Iqa pasti semua dah tahu kan pesawat MAS ( MH370 ) hilang dari radas. Mase tengok berita tadi iqa sendiri rase sebak. Tambah2 lagi bila dorang pasang muzik yang sedih :( Kita kat sini hanye mampu sedekahkan doa . Nie semua bukan salah pilot atau siapa2 tapi bila Allah dah kata " kun faya kun " semua boleh jadi dengan sekelip mata je.

Tapi entry nie bukan nak citer pasal kapal terbang yang hilang tuh sebenarnye , tapi ade jgak la terselit sikit2 pasal tu. Selama nie iqa duk pikir naik kapal terbang nie lebih selamat , sampai duk terbayang2 mase depan yang dah tak guna kereta kat jalanraya pengaruh upin ipin betol. hihi. Then lepas tengok berita tadi rase kat atas pon bahaye jgak kot. Tapi yang lebih bahaye kat bawah la an ? tuh pon kalau kita sendiri tak berhati2. Tapi kalau jadi pon dah nak buat macam mane kalau itu dah takdir.

Sekarang nie rase cemas & berdebar2 je. Aiii ? Kapal terbang tuh yang hilang kite pulak yang kena tempiasnye. Tapi ape salahnye an ? Kita sendiri duduk dalam negara yang same memang sepatotnye kite rase. Korang maybe ade terbace kan kat pesbuk dak pon kat twitter , masing2 duk #PrayForMH370. Tak guna jgak kalau post Pray For MH370 aje . Better sujud dekat sejadah mohon doa dekat allah.

Maybe setakat nie dulu kot. Esok sekolah. Kena kemas barang2 buku pulak then tidorrr.
Baii..



4 comments:

  1. thank you akak sebab follow my blog ^_^

    ReplyDelete
  2. sedih pesawat tu hilang :( akak

    ReplyDelete
  3. @Diary Gadis welcem dik. nanti rajin2 la singgah sini ye ? ^^

    ReplyDelete
  4. ok,kak nanti tolong sponser blog saya kepada rakan-rakan akak?kalau berminat nak follow tekan ini http://sipeminatpurple.blogspot.com/.ok bye ^_^ salam

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D