March 9, 2014

Esok Hingga Khamis Sekolah Start Pukul 9 Pagi




Assalamualaikum ??
Sedih sangat tengok berita tadi an. Kita dekat sini hanye mampu sedekahkan doa je agar dipermudahkan segala urusan mencari dan menyelamat MH370 :'( Tak sabar tadi nak tunggu berita sebab nak tahu perkembangan MH370. Petang tadi iqa ade latihan kawad kaki so tak sempat lah nak tengok siaran langsung dekat tv.

Al kisah malam nie nak bagitahu pasal jerebu makin teruk dekat sekolah. Ehh ? bukan dekat sekolah je tapi dekat kampung2 sekitar pon turut terkena tempias jgak. Tapi rumah iqa jauh sikit dari sekolah so tak kena la jerebu tuh. Hmmm, nie maybe salah satu ujian allah dekat kita supaya kita tak lupa dekat dye. Seriyoss , sangat teruk jerebu pagi tadi. Sampaikan mase nak pegi sekolah jalan pon tak nampak. Macam jalan berhantu pon ade gak. Masalah jerebu nie dari minggu lepas2 lagi akibat kebakaran ladang belah2 setiu tuh sikit.

Jerebu nie satu masalah jgak sebenarnye. Al maklumlah iqa baru je nak baik dari demam & batuk. Datang sekolah mari pulak penyakit lagikk. Hadoyaiiii. Nak pakai topeng tapi shy2 pulak. Nampak sangat like doktor nak pegi bedah orang. hihi. Kisahnye pagi tadi perhimpunan pagi buat dekat dalam dewan sebab dekat dataran perhimpunan memang dah tak nampak ape2. Situasi PK HEM kat sekolah kita buat ucapan tadi....

PK HEM : Saya ade penguguman nak buat ........

STUDENTS SEBAR : ( bisingggggg )

PK HEM : saya nak buat penguguman tentang kedatangan ke sekolah pada hari esok ................

STUDENTS SEBAR : ( ade yang beri tumpuan ade yang bersembang tak tentu hala )

PK HEM : hari esok semua pelajar ......

STUDENTS SEBAR : cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

PK HEM : hari esok hingga khamis semua pelajar WAJIB datang ke sekolah pada pukul 9 pagi dan pulang pukul 3 petang........tiada pengecualian ................... walaupun keadaan jerebu bla bla bla.

STUDENTS SEBAR : ( olohhhh cikgu / cuti ar seminggu / aku ingat nok vi cuti / hempeh T_T )


* PK HEM nie memang jenis cakap lepas tu berhenti, cakap lepas tu berhenti, sebab tuh ade titik banyak2

----the end---

Iqa sendiri pon tak puas hati. Memang patot pon sekolah kena bagi cuti seminggu kalau keadaan cenggini. Tapi better tak cuti kot sebab kalau cuti nanti kena adakan sekolah ganti pulak untuk hari yang cuti tuh. Lagipun sekolah lagi seminggu nnati cuti pulak. yeyyey sukaaaaaa :D Tapi kelas tambahan WAJIB hadir T_T Okey dah lumrah pelajar an ?? memang tak kan lari dari kelas tambahan.

K lahhh. dah cukup sini dulu. Harap esok sempat lagi tengok be_careful_with_my_heart <3
Dahhhhh ^^

#doakanMH370


6 comments:

  1. musim jerebu jangan lupa pakai mask ya^^

    ReplyDelete
  2. ok,kak nanti tolong sponser blog saya kepada rakan-rakan akak?kalau berminat nak follow tekan ini http://sipeminatpurple.blogspot.com/.ok bye ^_^ salam

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D