March 6, 2014

Cara Elak Blog Didelete Oleh Google.com


Assalamualaikum ?? Selamat petang =)
Dulu iqa pernah blogwalking dekat blog akak nie. Then terase pulak nak komen dekat dye punya salah satu post tuh . So ternampak laa satu link kenapa dye DELETE komen orang yang komen dekat blog dye. Rase tergerak hati jgak iqa nak taw kenapa ? So iqa tekan jelah link tuh.

Iqa nak terima kasih sangat dekat akak tuh sebab share sesuatu yang bagi iqa bermanfaat untuk kita. Entri tuh pasal blog Bahrain Ramlan yang pernah didelete oleh google.com. Hahh ?? blog kena delete ?? Eeee seram an3 ? Kompem menangis lah korang. huhu . Kalau blog kena delete cam ner lah nak dapat balik followers2 yang dah banyak tuh kan ? Blog Bahrain Ramlan didelete gara2 blog digelar Blog Spam. Tapi alhamdulillah dye dah dapat balik blog dye lepas 3 bulan. Ehh. Ape tuh Blog Spam ??

Blog Spam nie jadi bila pengungjung yang komen dalam bentuk URL . Google.com boleh kesan URL tersebut sebagai Spam. Contohnye like gambar dekat bawah nie :-




Cara Elak Blog Didelete Oleh Google.com ialah dengan penggunaan Backlink dengan Betul dan Mudah.
Caranya ??

1. Mase nak komen tu korang intai bawah sikit dan tekan Name/Url.
2. NAME untuk Nama korang atau Nama GA korang .
3. URL untuk Url Blog korang atau Url GA korang
4. Contohnye dekat bawah.



[ Diajar oleh Bahrain Ramlan ]

So hati2 la bila nak komen yer ? ^^ Lagi2 yang tengah adakan GA tu.
Aku Sayang Blog Aku. hihi
Sekian..



3 comments:

  1. @Ainur Athikah : same2 =)

    @Munirah rahman : yer. berkat sy bw blog akak jgk dpat idea nie =)

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D