January 17, 2014

Tutorial : Disable CTRL+U From Copycat



Siapa yang suka kalau blog dia diceroboh oleh Si Copycat kan ?? Kalau tak taw ape tuh Makhluk Copycat pi tanya sendiri dekat miss google. Cuba CTRL+U dekat blog iqa ? Tak boleh kan ? ahaha. Iqa terpakse jgak buat macam tu sebab nak elak daripada kod-2 blog iqa diculik oleh copycat nie. Nie hanye langkah keselamatan blog korang. Kalau nak buat meh iqa ajar =)


CTRL+U nie bila korang tekannye serentak akan jadi cenggini kan :-



Akan jadi macam nie



Kod-2 kat atas nie lah yang berharge.

1. Dashboard -> Tamplate -> Edit Tamplate HTML

2. Cari kod </style> dan pastekan kod kat bawah nie dekat bawahnye.


<body onkeydown='return false;'>

3. Seeloknye preview dulu baru save.

* Tuto nie iqa buat untuk blogskin sahaja disebabkan iqa pengguna blogskin ^_^
* Harap dapat membantu.


No comments:

Post a Comment

Thanks for leave your comments :D