December 2, 2013

Tutorial : Tukar Font Dalam Lappy

Assalamualaikum ?? selamat pagi. Hari nie pepagi bute lagi iqa on9 padahal semalam tidor lewat. hahaha. Rindu kat lappy nie kot. Ok la iqa rase nak share ilmu siket kat korang. Tapi rasenye dah ramai yang tahu kot tuto nie tapi tak pelaa cume nak penuhkan ruang tutorial jer. hehe :D




Nampak tak font yang warna putih tuh ?? hahh, lain kan dengan font yang dah ade kat lappy korang sebelum nie. Sebenarnye ia boleh ditukar :D Ok jom buat :-

1. Klick right pergi dekat -> PERSONALIZE

2. Dah klick ?? ok dan klick pulak dekat WINDOW COLOR


3. Lepas tu pergi dekat addvanced appearance settings

4. Dia akan keluar macam nie kan ??? :)



Ok , yang tu font kat lappy iqa. Kalau nak tukar korang tekan je deskop tu, letak font yang korang nak dan klik OK

Dah menjadi tak ??? huhu. Selamat mencube yer ;)

2 comments:

Thanks for leave your comments :D