December 4, 2013

Tutorial : Scroll Box Dalam Post Entry

Assalamualaikum ?? selamat petang ?? hehehe . Petang nie sejuk jer maklumlah dari pagi tadi hujan tak henti-2. A'ah macam tuh la cuaca dekat pantai timur sekarang nie. Nasib baik kat kawasan iqa tak banjir. Kalau banjir ramai la anak-2 itik mandi depan rumah nanti :D Dah la kat depan rumah tempat air selalu bertakung .Hmmm, Rase bosan pulak, takde ape nak buat. huhu. Iqa rase nak share tuto lah. Ok jom follow tuto nie iqa tahu kat luar sane dah ramai yang tahu tuto nie :D


1. Pertame pergi dekat  Dashbord -> New Post

2. Copy kod kat bawah nie :-

<center>
<div style="background-image: url(&quot;http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">
AYAT KORANG SINI
</div>

3. Pastekan dekat bahagian Html dalam new post . Nak tau kat mane Html ? tengok kat bawah nie :-



4.  Dah paste ?? sekarang tekan compose kat tepi html tu dan hasilnye :-


5. Dah jadi kan ?? hehehe . Selamat mencuba ^^

* merah : height dan width
*biru : kod warna boleh cari sini

No comments:

Post a Comment

Thanks for leave your comments :D