December 15, 2013

Tutorial : Letak Youtube Autoplay

Haiii ^^ Nak letak youtube autoplay tak dekat blog korang ?? :D Memandangkan tengah rajin sekarang nie iqa nak ajar cam ner nak letak youtube autoplay tak dekat blog dan dulu pon iqa pernah gune jgak. Hee~~

[ contoh ]  


 Pergi dekat youtube

 Copy link url lagu yang korang nak cam gambar kat bawah nie :-


 Paste dulu link url tu dekat notepad atau sini

 Dekat url tu korang tukarkan " watch?v= " dengan " v/ " contohnye :-

http://www.youtube.com/watch?v=IiABnyYJTtQ akan jadi -> http://www.youtube.com/v/IiABnyYJTtQ

 Copy kod kat bawah nie dan pastekan kat mane yang korang nak letak / kat sidebar.

<embed width="225" height="25" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" src="LINK URL?fs=1&hl=en_US&autoplay=1"></embed>

 Kemudian tukar yang warna merah tu dengan url lagu korang.

 DONE :D

* kalau nak tukar width dengan height boleh tengok SINI

No comments:

Post a Comment

Thanks for leave your comments :D