December 26, 2013

Tutorial : Letak Ask.fm Dalam Blog


Hii. Korang ade Ask.fm tak ? Kalau ade mesti nak letak kat blog kan ? Tujuan lain ask.fm nie untuk memudahkan orang request tutorial ataupun apa-2 jelaa ^^ Mungkin ade lagi yang tak taw nak letak ask.fm nie dekat blog jom kite buat :)


1. Mestilah kena ade Ask.fm kan ? Kalau takde pi buat cepat-2 . hihi

2. Settings -> Widget

3. Tengok gambar bawah nie :-



dan nie :-



4. Kopi kod kat dalam kotak tu dan save la dekat mane-2 yang korang nak . Save dekat sidebar pon tak pe .

* Denim tamplate dekat HTML/Javascript
* Jangan lupa follow ask IQA sekali yap ?? hihihi ;P


2 comments:

  1. macam best je ask.fm ni, ramai yang letak kat blog. akak pun rasa mcm nak letak jgk tapi one day nnt la.. hehe..

    ReplyDelete
  2. @Anne Nurain letak jangan tak letak ye kak. hihi :)

    ReplyDelete

Thanks for leave your comments :D