December 6, 2013

Tutorial : Ambil Url Lagu dari Youtube



Assalamualaikum ?? hari nie mood nak buat tuto jer .Hee~~ gambar diatas tiada kena mengena . Mungkin dah ramai yang tahu kot tapi takpe lah iqa buat jgak :)


1. Pergi dekat YouTiup

2. Pilih laa lagu ape dari you tiup yang korang nak :D

3. Tengok gambar kat bawah nie untuk contoh cam ner nak ambik :-


4. klik kongsi/share

5. klik benam pulak

6. Nahh ?? dah nampak kodnye kan ?? tapi sebelum tuh klik Gunakan kod benam dulu yer :)

7. Kopi kod dalam step 3 tadi dan pestekan kat sini dulu / boleh pastekan dekat notepad jgk.

8. Lepas dah peste korang tengok gambar kat bawah nie pulak .

[ Klik gambar untuk lebih jelas ]

9. Kopi jer url yang dah iqa merahkan tuh :)

* Tuh laa url lagu dari you tiup
* Rasenye you tiup dulu dan sekarang lain . Kod yang dulu mungkin takde mase sekarang nie. Tapi nie lah you tiup yang sekarang nie :)
* Enjoyy :D

No comments:

Post a Comment

Thanks for leave your comments :D