May 27, 2013

Cuti Pon Bermula .....

Assalamualaikum ?? , nie aku ade cerite pendek untuk diceritekan. Pasal baru-2 nok cuti je. Hahahahaha ( gelak jahat ) . aku xdok nape pon nok tulis . Ciyes aku bosan cuti-2 nie . Tapi kalu gi sekolah , berase nok cuti plok . Kalu cuti , berase nok gi skoloh plok . Hmmm , aku pon xpaham . hehehe .

Cuti nie aku duk kat umoh je . x gi mane-2 pon . Urmm , B O S A N . kawan-2 yg laen sedap-2 gi jalan . Melancong cituh saner ! .Hahaha , melancong la sangat . Kat tempat aku nie x banyak tempat yang menarik pon . Nak gi jalan-2 pon rase malas , sebab balik-2 pusing kat tempat yang same . Nak g jauh-2 mok marohh . huhuhu . maklum la , anak perempuan kan . hehehe .

Tapi mase cuti-2 nie la salah satu care untuk aku buat duit banyak-2 . Hahaha . Ape lagi , tolong basuh pinggan , cawan kat kedai ayoh laa . Untung-2 dalam satu hari dapat la RM15 . hahaa , lumayan la jgk walaupun x seberape .  Boleh doh tupop broadband , hehehe , bayor duit kutu , beli-2 ape yang patot . Kalau aku simpan x belanje sikit pon duit tuh , kumpul-2 dapat la dalam 2 ratus lebih . hahaha . Siap kire dohhh !! . hikhikhik. Tapi apekan daye , aku nie kuat belanje . huhuhu

Tapi cuti-2 pon kene gi skoloh gok . Bukan ade kelas tambahan ke ape . Tapi ade latihan kawad untuk perkhemahan perdana nie . Hehehe , taon nie aku masuk khemah . Best la jgk , walaupun dekat je . Akan tetapi , aku nie dah la xreti kawad . jeng guh laa , berase malas je masuk kawad ea , tapi kawad nie wajib sume ahli yg menyertai tuh masuk . OHHTIDAKK . Xpela , berlatih jelaaa . >_<

Aku rase setakat nie je cerite pendek aku kot . Hahahaha , kalu terkasar bahase tuh aku minx maaf la deh . Bukan sengaje . Lagipun aku hanye tulis je , awok-2 yg bace . huhuhu . Tapi rase pelik je cerite aku nie , kejap aku cakap GANU , lepas tuh gi bahang KEY ELL plok . Hahaha , whateverrrr jelaa . asalkan orang paham . Yang xpham tuh wat dekk dah laaa . huhuhu . TATA TITI TUTU

No comments:

Post a Comment

Thanks for leave your comments :D