March 28, 2017

Long Time not see and Hai !





Assalamualaikum everyone and everybadeyy! Have anyone know me or still remember me? hahaha. I certainly uolls memang tak kenal saya sapa, yelahkan "hengkau fikir kau anak raja nak orang kenal kau" hahaha. *Talk with my self ;D Tapi tak apa, asalkan pergi mall pintu masuk tu terbuka sendiri untuk aku bila aku lalu depan dia. Kahh, and sejak tu terasa diri ni sangat dikenali ramai dan popular dan dihormati serta dihargai. hahaha k tak lawak. Lets be serious, ekceli saya dah jugak agak lama tinggalkan blog yang tak dikenali ramai ni, sebab tu lah tanya ada orang ingat tak walhal aku tahu dan sedar aku bukan blogger femes cam korang. hehe. Thats for mukodimahh.


Kalau tak silap time tu aku nak masuk form 5 dan sampailah tahun 2016 masuk form 6 jarang bukak blog. Tersangat berhabuk lah blog ni masa tu dan aku still malas lagi nak sapu. Yeah anak dara pemalas. kahkah. Sebab apa stop? Sejujurnya takdak kena mengena dengan nak study or whatever. Alah budak-budak nak exam tu cakap sembang je taknak main ternet taknak main fon lah dah bila nak exam. Ha termasuk aku lah. Last minit baru la nak kalut kan. But for warning! jangan tiru aksi ini kay. haha. Jauh pulak melencong. Sebab kan? The sad setori is masa tu my little lappy rosak teruk dan aku ni guna ber*kband je tuk main ternet2 ni ha. Tak mampu nak berwifi bagai, yela kan, masa tu zaman2 smartphone pon masih kurang dapat sambutan. Tapi dah ada yang guna cume aku tak guna. And now, dah ada peganti baru, putih pulak tu. Form mmg 6 kena guna lappy cos kena buat esaimen bertimbun.Sebab tu beli baru. Ewahhh. Tapi masa mula2 dapat lappy dulu pon mood nak blogging aku dah melayang ke mana pon tak tahu lah. Sekarang je rasa nak berjinak manja balik. Lebih kurang dekat 3 tahun jugak lah tak sentuh blog ni :D


Next is disebabkan oleh lama sangat tak sentuh blog ni masalah nenek moyang nyanyuk pon kemari lah. Segala ilmu yang pernah belajar pasal coding2 dulu pupus dek terbuai lamonyo tak bukek belog ni ha. Lepas nie kena menuntut ilmu lah balik yok. Lepas bukak, timbul lagi masalah. memang coding2 semua ni dah berubah ek ? please sesapa yang tahu and baca ni tolong saya sebab selalu sangat keluar bunyinya macam ni ha "Editing your theme so it mixes HTTP and HTTPS may affect the security and user experience of your blog when it is viewed over HTTPS. Learn more. Hide warning" Kadang bosan jugak sebab keluar je sokmo2, aku pon tekan jela "Hide warning" kan nanti kena saman pulak kalau asyik hide2 saja kan. Tak tu jugak, banyak benda dah berbayar ek sekarang ? huhu. pasal Cbox tu cbox lama aku tak boleh jalan dah dan lupa usernama and password. so I decided nak buat yang baru. Tapi yang baru ni cbox yang versi sekarang. Can i get old cbox like before? I think cbox ni meremeh temehkan lah. hehe. Please answer my question yeh for those yang baca posting nie ^^ hmmmm, apa lagi ye ?


And yang korang tengok sekarang ni blog aku dah ubah, dah kemas2 balik, dah sapu habuk2, buang semua pasir yang bersepah2. Alah, bukan ubah banyak mana pon cuma perbaiki sikit biar nampak matang tak macam dolu2 asyik kaler pink2 comel2 je. acewewww malunya. ahahahaha. Kan dulu aktif berblogging masa tahun 2013, memang eksited sangat pasal edit2 blog bagi namapak cumil2. Aku memang suka edit kat coding2 dulu and now semua yang ada dalam hotak ku dulu sudah aa aaku lupaaaa :D Aida jebat tolong sambung. kihkih.


Can i know how my blog look sikarang? adakah ianya senget benget? Or any suggestion apa lagi aku letak kat dalam ni bagi puas hati korang2. hehe. Alhamdulillah jgak lah, ingat sikit2 tang nak ubah warna2 tu. Syukurrrr,


Ekceli kalau korang perasan blog ni takdak header. kahkah. Kenapa ianya tak diletakkan? Sebab all of the things and stuff i do for de blog sudah hilang dek kerana lappy rosak dulu. Malas nak download photoscape. Aku just guna photoscape je dulu nak buat doodle2 and header blog ni. Dan adelah bantuan software2 lain. Kalau ada yang baik hati nak sedekahkan satu header untuk kite takpe jugak. hehe.


Honestly, aku graduet dari pra university, apa itu pra-u? that is STPM or form 6. Dulu lepas SPM, kita masuk form 6 disamping jimat masa belajar, wang2 duit2 kos2 pon jimat jugak. Ni salah satu kelebihan masuk form 6 la, and sekarang tgh tggu pengambilan untuk ke ipta je. Uolls doa2kan la jugak ye supaya iolls ni dapat jejakkan kaki ke sana. Lepas ni kita belanja lolipop sorg satu.


Last but not least, i think until here la dulu kot. senanya ni pon guna hotspot je sebab rasa gatal sangat nak update blog. Alhamdulillah dapat siapkan satu hari je blog look like new ni. Semalaman tak tidor taw. haha. In shaa Allah, will update blog ni 2 or 3 days lagi ke. Aku paling suka join giveaway je senanya. haha.

Sorry for broken english i use. Kalau tersalah ke cemana kita kan belajar ;) Sorry jugak kot2 lah terkasar bahasa sebab kejap guna saya, pastu aku, kita lah. Macam rojak buah, rojak keling dah ha.



Bye!





March 23, 2017